Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Zajac: Je jedno, či vrátil jeden, alebo šesť zákonov!

Rudolf Zajac
Rudolf Zajac

BRATISLAVA - Reakcia na Gašparovičom vrátené zdravotnícke zákony nenechala na seba dlho čakať.

Šéf parlamentu Hrušovský zavelil, že poslanci sa budú Zajacovou reformou zaoberať opäť už zajtra. Autor reformy, minister zdravotníctva, prijal prezidentovo "nie" jeho reforme s chladnou hlavou.

"Je to jeho politické rozhodnutie," povedal Zajac. Podľa neho má logiku, že Gašparovič odmietol všetkých šesť zákonov, hoci nesúhlasil iba s dvoma, lebo ako právnik si uvedomoval ich nadväznosť a úzku prepojenosť. "Poviem vám, bol to môj tajný tip, že bude pracovať ako myokard - všetko, alebo nič, lebo to bolo úplne jedno, či vráti jeden, alebo šesť," poznamenal minister. K prezidentovým pripomienkam sa zatiaľ Zajac nevyjadril, keďže sa s nimi ešte podrobne nestihol oboznámiť.

Šéfov ANO a SMK, Ruska a Bugára, prezidentovo rozhodnutie prekvapilo, no obidvaja veria, že opätovné schvaľovanie prebehne bez problémov. Premiér Dzurinda nechcel rozhodnutie prezidenta bližšie komentovať. "Beriem to na vedomie," konštatoval. Prezident v pondelok vetoval všetkých šesť zdravotníckych zákonov. Výhrady mal k zákonu o zdravotných poisťovniach a k zákonu o rozsahu zdravotnej starostlivosti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu