Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Chrbet skresal odmeny prednostom krajských úradov

Ján Chrbet
Ján Chrbet

BRATISLAVA - Vláda dnes schválila odmeny štátnym úradníkom za druhý polrok 2008. Ministerstvo výstavby vyplatí z limitov mzdových prostriedkov krajských stavebných úradov určených v rozpočte na rok 2008 ôsmim prednostom krajských stavebných úradov 328-tisíc korún.

Ministrovi školstva odsúhlasil kabinet pre rovnaký počet prednostov krajských školských úradov odmeny v celkovej výške 246-tisíc korún. Ministerstvo životného prostredia malo byť k svojim ôsmim prednostom krajských úradov najštedrejšie. Minister životného prostredia Ján Chrbet však okresal päťdesiattisícové odmeny úradníkom na poslednú chvíľu na dnešnom rokovaní kabinetu.

Odmeny pre šéfov krajských úradov životného prostredia budú teda podľa Chrbeta "od 30 tisíc do 35 tisíc až 40 tisíc korún." Najvyššiu odmenu by mal podľa ministra dostať krajský prednosta úradu životného prostredia z Prešova. "V rámci tých prác, ktoré títo krajskí urobili a robia s obvodnými úradmi, myslím si, že je to adekvátne," zdôvodnil Chrbet. Krajskí prednostovia boli odmeňovaní hlavne za prácu spojenú s protipovodňovými opatreniami či s procesom EIA (Environmental Impact Assessment), v rámci ktorého sa musia posudzovať všetky vplyvy projektov pre životné prostredie.

"Prednostovia krajských školských úradov dostali pravidelné ročné odmeny presne v tej istej výške ako boli v minulom roku, zhruba od 27 do 31 tisíc," povedal pre agentúru SITA minister školstva Ján Mikolaj, podľa ktorého "výška odmien pre prednostov nie je tak vysoká". Odmeny dostali podľa neho za prácu na školskej reforme. "Prednostovia majú z hľadiska zákona o výchove a vzdelávaní nových 17 kompetencií. Takže musia si aj oni trochu zvyknúť na tieto nové úlohy. Dá sa povedať, že je to práca navyše," ozrejmil Mikolaj. Finančná kríza sa podľa ministra odmeňovania nedotkla, lebo rozpočet nebol zatiaľ krátený. "Máme všetky finančné prostriedky, ktoré boli naplánované, takže nie je žiadny problém, aby peniaze dostali. V opačnom prípade by možno aj prepadli," skonštatoval Mikolaj.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu