Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

V Západných Tatrách zahynul švédsky turista

POPRAD – V Západných Tatrách zahynul 20-ročný švédsky turista. Dnes ráno o 8:20 ohlásil vedúci medzinárodnej skupiny neprítomnosť jedného člena, ktorý ešte v pondelok ráno odišiel so svojím kamarátom z Anglicka na túru na Baníkov cez Príslop v Západných Tatrách.

Na Baníkove sa okolo 11:00 rozdelili. Angličan sa vrátil tou istou cestou naspäť, Švéd mal namierené cez exponovaný hrebeň na Hrubú kopu. Krátko popoludní sa v Tatrách zhoršilo počasie a začalo snežiť. Na stretnutie do Michaloviec už švédsky turista neprišiel.

Záchranári z oblastných stredísk Horskej záchrannej služby juh a sever zo Žiarskej doliny a Zverovky odišli v niekoľkých skupinách pátrať do južných a severných oblastí Západných Tatier.

V noci vo všetkých horských oblastiach pribudlo do 25 cm nového snehu, čo značne sťažilo pátranie. Dnes popoludní záchranári HZS našli telo nezvestného turistu prikrytého snehom bez známok života. Ležal v kotli pod Baníkovom na južnej strane Západných Tatier.

V týchto chvíľach záchranári transportujú telo švédskeho turistu do Žiarskej doliny. Agentúru SITA informoval Jaroslav Jurečka z operačného strediska Horskej záchrannej služby.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu