Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

V Tatrách pripadlo do 55 cm snehu

(Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Na horách bolo dnes ráno polooblačno až zamračené, miestami s mrholením alebo hmla. Teplota vzduchu sa pohybovala od -8°C do +4°C. Fúkal mierny, na hrebeňoch hôr silný až prudký, nárazový, prevažne juhozápadný vietor. Vo Vysokých Tatrách pripadlo do 12 cm nového snehu. Snehová pokrývka sadá. Povrch snehu nad 1 400 m. n. m. je suchý, ubitý vetrom, miestami aj s námrazou.

Vo vysokohorskom teréne Vysokých a Nízkych Tatier nad 1 800 m. n. m. trvá mierne lavínové nebezpečenstvo t. j. druhý stupeň z päťdielnej medzinárodnej stupnice. Vo Fatrách a v Západných Tatrách je malé lavínové nebezpečenstvo t. j. prvý stupeň z päťdielnej medzinárodnej stupnice.

Podľa Strediska lavínovej prevencie Horskej záchrannej služby v Jasnej v Tatrách pripadlo za poslednú periódu sneženia až do 55 cm nového snehu. Snehová pokrývka čiastočne sadla, ale najmä na trávnatých podkladoch má slabú priľnavosť. Menšie lavíny sa môžu vyskytnúť z naviateho snehu najmä pri mechanickom zaťažení na svahoch so sklonom nad 40°.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu