Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Ak nebude stavebné povolenie včas, Hyundai podľa Slotu odíde

Primátor Žiliny Ján Slota
Primátor Žiliny Ján Slota

ŽILINA - Primátor Žilina Ján Slota očakáva list z Kórey, v ktorom ho majú predstavitelia automobilky Hyundai/KIA upozorniť, že ak stavebné povolenie nebude vydané do 14. októbra do polnoci, z lokality pri Žiline odchádzajú.

Napriek tvrdeniam hovorcu Ministerstva hospodárstva SR a predsedu petičného výboru z Tepličky nad Váhom Dušana Mikulíka, táto hrozba tu podľa Slotu je. "List by mal byť doručený každú chvíľu," dodal žilinský primátor. Mesto podľa Slotu hľadá možnosti a robí všetko pre to, aby stavebné povolenie mohlo byť vydané.

Na Stavebnom úrade v Žiline sa v stredu koná ústne prerokovanie podaných návrhov na vydanie stavebného povolenia pre výstavbu automobilky Hyundai/KIA. Agentúru SITA o tom informovala zástupkyňa vedúceho oddelenia Ľubica Hudcovská. Ako ďalej uviedla, rozhodnutie v stredu určite nepadne.

Územné rozhodnutie o výstavbe automobilky potvrdil v pondelok Krajský stavebný úrad. Právoplatnosť však nadobudne po 15 dňoch od zverejnenia na oznamovacích tabuliach dotknutých obciach. Hudcovská predpokladá, že stavebné rozhodnutie bude vydané až po tejto lehote.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu