Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

V Lamači lúpežne prepadli staršiu ženu!

BRATISLAVA - Obeťou lúpežného prepadnutia sa stala včera večer v bratislavskom Lamači 65-ročná žena.

Dosiaľ neznámy páchateľ ju na Studenohorskej ulici násilím obral o kabelku. Mala v nej mobilný telefón, doklady a iné osobné veci.

Žene vznikla škoda viac ako 6500 tisíc korún, informovala Tatiana Kurucová z bratislavskej polície. Zároveň vysvetlila, ako sa nestať obeťou lúpežného prepadnutia:

„Vyhýbajte sa neosvetleným uliciam, parkom, pozor si dávajte aj v podchodoch, v nočných hodinách uprednostnite taxík pred nočnými spojmi, dohodnite sa s taxikárom, nech odíde až keď vstúpite do domu, je dobré mať pri sebe nejakú vec slúžiacu na obranu (napr. slzotvorný sprej, prípadne dáždnik), rodičom odporúčame, aby svoje deti poučili, nech zbytočne nevystavujú mobilný telefón na verejnosti.“

Obeťami lúpeží sa podľa jej slov stávajú prevažne ľudia, ktorí nie sú až tak fyzicky zdatní a nie sú schopní sa ubrániť útoku páchateľa. Ide o deti a starších ľudí. „V prípade, že by ste sa obeťou takéhoto prepadu stali, snažte sa zapamätať si detaily, policajtom to pomôže v pátraní po páchateľovi. Po dovolaní sa na bezplatnú linku 158 policajtovi uveďte svoje meno, miesto, kde sa nachádzate, nechajte kontakt na seba, uveďte popis páchateľa, na základe ktorého je možné okamžite začať pátranie. Zvýši sa tým pravdepodobnosť jeho zadržania. Ak ste boli náhodným svedkom lúpežného prepadnutia, zvážte, či budete schopný zasiahnuť na mieste. Radšej nevystupujte z anonymity, ale splňte si svoju ohlasovaciu povinnosť a potom sa skontaktujte s poškodeným,“ dodala Kurucová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu