Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Po hromadnej zrážke s ťahačom na Soroške dvaja mŕtvi!

Renault Mégane po tragickej nehode Zobraziť galériu (5)
Renault Mégane po tragickej nehode

KOŠICE – Dva ľudské životy si vyžiadala dnešná dopravná nehoda pri Jablonove nad Turňou (okr. Rožňava) tri a pol hodiny po polnoci. Vodič Renaulta Mégane dostal pri stúpaní na Sorošku šmyk a zišiel do priekopy. V ďalšom momente sa zrazil s protiidúcim nákladným Ivecom s návesom a narazil do zvodidla na ľavej strane cesty.

Vodič Ján B. (51) a jeho spolujazdec Martin R. (32) z Michaloviec zraneniam na mieste podľahli. Vodič ťahača - Vladimír (53) zo Svinice sa nezranil, alkohol u neho polícia nezistila. Prípadné požitie alkoholu u nebohého vodiča bude známe až po pitve. Na Renaulte vznikla škoda okolo 350 tisíc korún, na ťahači 200 tisíc korún.

Polícia upozorňuje, že súčasné nepriaznivé poveternostné podmienky a náhle poveternostné zmeny sa prejavujú vo zvýšenom náraste dopravných nehôd s vážnymi následkami.

K vážnym dopravným nehodám dochádza najmä v dôsledku neprimeranej rýchlosti jazdy, resp. neprispôsobenia rýchlosti jazdy zmeneným poveternostným podmienkam. Podstatná časť dopravných nehôd s usmrtením osôb je zaznamenávaná za zníženej viditeľnosti. Chodci by mali preto používať reflexné prvky na oblečení!

Polícia žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby prispôsobili svoje správanie poveternostným podmienkam, najmä zhoršenej viditeľnosti, dôsledne rešpektovali pravidlá cestnej premávky a vodiči sa plne venovali vedeniu motorových vozidiel. Informovala o tom košická policajná hovorkyňa Jana Demjanovičová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu