Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Nadrogovaný napadol policajtov, dostal 28 mesiacov

(Zdroj: SITA)

BANSKÁ BYSTRICA – Trest odňatia slobody 28 mesiacov v ústave s minimálnym stupňom stráženia potvrdil dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 19-ročného Andreja Lovása z Brezna. Mladíka odsúdili za útok na verejného činiteľa, pretože päsťami a kopancami napadol policajnú hliadku, ktorá od neho chcela preukaz totožnosti.

Sudca hneď nariadil i výkon trestu a Lovása z pojednávacej miestnosti odviedla eskorta priamo do väznice. Skutok sa stal ešte v júli minulého roku v Hornej Lehote pri Podbrezovej. Policajná hliadka prišla na oznámenie občana, že v areáli školy dvaja mladíci fetujú.

Andrej na výzvu, aby predložil preukaz totožnosti nereagoval a keď ho policajti chceli odviesť do služobného auta, obom uštedril údery do hrudníka a kopol ich do nohy. Navyše ich povedal, aby si to "s ním po jednom rozdali a uvidia“. Tým spáchal prečin útoku na verejného činiteľa.

Policajti zistili, že Andrej bol sfetovaný a našli u neho fľaštičku toluénu. Okresný súd v Brezne mu za to uložil trest 28 mesiacov nepodmienečne, pričom musel trest sprísniť, pretože Andrej bol v podmienke za predchádzajúce odsúdenie. Lovás sa odvolal s tým, že skutok nespáchal. Priznal iba závislosť na omamných látkach.

 Odvolací senát však trest pre Andreja Lovása označil za zákonný a odvolanie mladíka zamietol. Jeho otec povedal, že to tak nenechá a odvolá sa na Generálnu prokuratúru. Andrej bude musieť absolvovať aj liečenie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu