Streda22. máj 2024, meniny má Júlia, Juliána, Rita, zajtra Želmíra

Ďalší post pre Kubiša v OSN?

Minister zahraničných vecí Ján Kubiš
Minister zahraničných vecí Ján Kubiš

BRATISLAVA - Minister zahraničných vecí Ján Kubiš zrejme odíde na post výkonného tajomníka Európskej hospodárskej komisie OSN do Ženevy.

Napísal to dnes denník Hospodárske noviny, ktorý sa odvolal na nemenovaný zdroj. O Kubišovom odchode by sa podľa denníka mohlo rozhodnúť do troch týždňov. Denník Pravda v stredu zas uviedol, že Kubiš má šancu stať sa generálnym tajomníkom NATO.

"Do troch týždňov bude všetko jasné, ale minister by mal ísť zastávať funkciu výkonného tajomníka Európskej hospodárskej komisie OSN," citoval denník svoj zdroj. Kubiš reagoval, že post v OSN by považoval za výzvu, záležitosť však podľa neho ešte nie je uzavretá. "Určite je to stále niekde v procese riešenia," poznamenal minister.

O Kubišovom odchode médiá špekulujú už dlhšie. V minulosti sa objavovali informácie, že minister by sa mohol stať eurokomisárom alebo generálnym tajomníkom Rady Európy. Na post výkonného tajomníka Európskej hospodárskej komisie OSN však Kubiša podľa týždenníka Plus 7 dní Slovensko oficiálne navrhlo. Kubiš nastúpil do vlády Roberta Fica ako nestranícky nominant Ficovho Smeru-SD. Predtým pôsobil na čele Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) a bol aj predstaviteľom EÚ pre strednú Áziu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu