Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Mesto si chce požičať 4 000 000 000 korún!

Každý Bratislavčan sa bude na dlhu podieľať sumou 14-tisíc korún.
Každý Bratislavčan sa bude na dlhu podieľať sumou 14-tisíc korún.

BRATISLAVA - Zadlženosť hlavného mesta sa v novom roku zvýši. Magistrát schválil priority na roky 2004 až 2006 za 8 miliárd korún. Na ich realizáciu si chce na budúci rok zobrať 4-miliardový úver. Celková zadlženosť Bratislavy sa tak vyšplhá na hrozivých 6 miliárd korún!

Keby sa naplnili predstavy vedenia magistrátu, mesto by bolo najzadlženejšie vo svojej histórii. "To je omyl. Najviac zadlžená bola Bratislava v roku 2000, keď dlh predstavoval okolo 5 miliárd. Pomer medzi výškou dlhu a príjmami bol hrozivých 250 percent," tvrdí primátor Andrej Ďurkovský s tým, že pri 6-miliardovom dlhu by sa každý obyvateľ mesta podieľal na ňom sumou 14-tisíc korún.

Napriek tomu, že v súvislosti s úverom vyslovili obavy viacerí poslanci mestského parlamentu, primátor sa jeho splácania nebojí. Kto však zaručí, že úver mesta nebude použitý na splatenie starého úveru? "To bola, žiaľ, taktika predchádzajúcich rokov. Osobne dohliadnem na to, aby peniaze boli použité v súlade s Programom priorít rozvoja hlavného mesta," dodáva primátor Ďurkovský.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu