Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Ochranný plán SDKÚ je spoločný opozičný, KDH to odmieta

Pavol Hrušovský a Mikuláš Dzurinda.
Pavol Hrušovský a Mikuláš Dzurinda. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Predseda SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda oznámil, že ochranný plán jeho strany pred dôsledkami finančnej krízy sa stáva spoločným ochranným plánom. „V zásade sme sa už zjednotili aj s SMK, po včerajšku môžem povedať aj s KDH, že tento náš ochranný plán sa stáva samozrejme aj s doplnením zo strany SMK a KDH spoločným ochranným plánom,“ povedal dnes na tlačovej besede.

V pondelok predseda KDH Pavol Hrušovský po rokovaní s predstaviteľmi SDKÚ-DS uviedol, že kresťanskí demokrati dali na posúdenie modrým vlastný návrh na riešenie dopadov svetovej finančnej krízy pre SR. „Pokúsime sa o zhodu všetkých troch opozičných strán na ochrannom pláne,“ uviedol v pondelok šéf KDH.

Podľa podpredsedu KDH Júliusa Brocku ak niekto interpretuje, že KDH sa pripojilo k ochrannému plánu, je to dezinformácia. „Nepridávame sa, ale sme za to, aby opozícia mala spoločný ochranný plán,“ povedal dnes Brocka. Podľa neho sa zástupcovia KDH a SDKÚ-DS majú ešte tento týždeň stretnúť k návrhu opatrení z dielne kresťanských demokratov.

Zároveň dodal, že rozdiel medzi návrhom KDH a SDKÚ-DS je v tom, že pre KDH je prioritou znižovanie odvodov a pre dzurindovcov znižovanie daní. „Nehľadajte rozpory tam, kde nie sú,“ komentoval situáciu Dzurinda.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu