Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Durayovi a Csákymu sa vyhrážajú smrťou, potvrdila SMK

Pál Csáky, Miklós Duray
Pál Csáky, Miklós Duray

BRATISLAVA - Strana maďarskej koalície (SMK) potvrdila informáciu, ktorú dnes uverejnil maďarský denník Magyar Hírlap, že podpredsedovi strany Miklósovi Durayovi a predsedovi Pál Csákymu sa niekto vyhráža smrťou. Dnes o tom informovala Eva Dunajská z Tlačového oddelenia SMK.

Ako ďalej uviedla, do sídla strany prišli dva výhražné listy s nábojom do strelnej zbrane - raz v júni a po druhý raz v novembri tohto roku." V júnovej zásielke sa niekto vyhrážal pánu Csákymu. V prípade novembrovej listovej zásielky vyhrážky smerovali aj podpredsedovi SMK Miklósovi Durayovi. Oba prípady sme hneď oznámili polícií. Vo veci prebieha riadne policajné vyšetrovanie," dodala Dunajská.

SMK sa vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie k prípadu bližšie nevyjadrila. SMK tiež informovala o tom, že pred jej bratislavskou centrálou sa už niekoľko dní objavujú policajné hliadky. "Strana považuje tento krok polície za preventívny," povedala Dunajská. Maďarský denník v dnešnom vydaní uverejnil informáciu o novembrovej výhražnej zásielke, v ktorej boli dva ostré náboje a sprievodný list.

Píše sa v ňom, že ak podpredseda SMK Miklós Duray a predseda strany Pál Csáky do 30. novembra nezmiznú zo slovenského politického života, tak ich popravia. Ako denník ďalej uvádza, "toto je prvý takýto otvorený a hrubý útok na tamojších maďarských politikov". Zároveň dodáva - je iróniou, že vyhrážky prichádzajú práve v čase, keď Ústavný súd SR označil voľby primátora Dunajskej Stredy za neplatné.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu