Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Uplynulý týždeň zahynuli pri požiaroch štyria ľudia

BRATISLAVA - Uplynulý týždeň mali hasiči 392 výjazdov k požiarom, dopravným nehodám a ostatným udalostiam, zaevidovali 196 požiarov, pri ktorých zahynuli štyri osoby.

Materiálne škody presiahli 13 miliónov korún (431 521 €). Od začiatku roka je v štatistikách vyše 10 tisíc požiarov, škody sa vyšplhali na takmer 1,2 miliardy (39 832 703 €), o život prišlo 59 ľudí. V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roku stúpol počet obetí o 19.

Ako informovala hovorkyňa HaZZ Alena Bučeková, jeden z tragických požiarov zaznamenali v utorok v obci Slovenské Nové Mesto v Trebišovskom okrese, kde horelo v jednom z bytov. Horieť začalo od sviečky, ktorá prehorela až na obrus na stole a plamene následne zachvátili interiér. O život prišla 61-ročná žena. Tragédia sa stala aj vo štvrtok na Dlhej ulici v Stupave, kde zhorel bezdomovec.

V ten istý deň si ľudský život vyžiadal aj požiar v jednom z levických domov. Z nekvalitne urobeného rozvodu elektriny začalo iskriť a následne horieť. Ako uviedla Bučeková, 68-ročný muž sa priotrávil, jeho imobilná sestra-dvojička zomrela. Ďalší bezdomovec prišiel o život v nedeľu v objekte kúpaliska v Prievidzi. Muž tu prespával v stane, osudným sa mu stalo kúrenie otvoreným ohňom. Spiaci muž sa prebral až keď začal horieť, oheň už uhasiť nedokázal.

Najvyššie škody spôsobil minulý týždeň stredajší požiar v obci Zlatá Baňa v Prešovskom okrese, kde zhorela rekreačná chata. Škody sa vyšplhali na asi osem miliónov korún (265 551 €).
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu