Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Advokáta stíhajú za tridsaťtisícový úplatok

BRATISLAVA - V sieti boja proti korupcii uviazol ďalší advokát. Ešte koncom septembra vyšetrovateľ obvinil bratislavského advokáta Pavla P. z podplácania.

Ako dnes agentúru SITA informovala Jana Pôbišová z komunikačného odboru ministerstva vnútra, advokát Pavol P. ponúkol a dal úplatok 30 tisíc korún kolegyni obhajkyni. Úplatkom chcel advokát dosiahnuť výhodu pre svojho klienta.

Od obhajkyne, ktorá zastupuje iného obvineného v rovnakom prípade žiadal, aby presvedčila klienta o zmene výpovede. Päťtisíc korún mala právnička dať svojmu klientovi.

"Pavol P. sa stretol so svojou kolegyňou 16. septembra tohto roka v kaviarni hotela EDEN v Piešťanoch. Tam jej dal úplatok 30 tisíc korún. Polícia advokáta priamo po odovzdaní úplatku zadržala," povedala Pôbišová.

Dodala, že advokát bude stíhaný na slobode, pretože súd neakceptoval návrh prokurátora na jeho vzatie do vyšetrovacej väzby. Pavlovi P. hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.

Polícia ukončila vyšetrovanie korupcie iného advokáta - Juraja Č. z Košíc. Ten žiadal nepriamo pre sudcu a prokurátora úplatok od obvinenej Košičanky, ktorú zastupoval ex offo, teda ako pridelený obhajca. Za 100 tisíc korún jej sľúbil, že ovplyvní priebeh vyšetrovania sprenevery v jej prospech.

Advokát prijal od Košičanky úplatok 65 tisíc korún a priamo pri jeho preberaní ho v júni polícia zadržala. Po obvinení z nepriamej korupcie putoval do väzby. Hrozia mu až tri roky väzenia.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu