Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Čelnú zrážku na Starých Horách spôsobil opitý vodič

Havária na Starých Horách Zobraziť galériu (3)
Havária na Starých Horách

BANSKÁ BYSTRICA - Opitý vodič dodávky prešiel cez dve plné čiary do protismeru, kde sa čelne zrazil s osobným autom! K havárii došlo dnes v obci Staré Hory pri Banskej Bystrici a na úseku spôsobila niekoľkokilometrové kolóny.

Haváriu pravdepodobne spôsobil vodič (45) dodávky z Novák, v osobnom aute sedela žena (25) z obce Hiadeľ (okr. Banská Bystrica). Tá utrpela ťažké zranenia a sanitka ju previezla do nemocnice. Vodičovi dodávky, ani jeho spolujazdcovi sa nič nestalo.

Policajti mu však namerali v dychu takmer pol promile alkoholu. „Muža z Novák obvinil vyšetrovateľ z dvoch prečinov. Z ublíženia na zdraví a z vedenia automobilu pod vplyvom návykovej látky," uviedla banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová. Hrozí mu väzenie od jedného do piatich rokov.

Po zrážke áut sa na cestu vylialo niekoľko litrov benzínu a nafty. Hasiči museli použiť špeciálne prostriedky, aby zabránili úniku ropných látok do pôdy a neďalekého vodného zdroja. Cestu cez Staré Hory smerom na Donovaly po nehode uzavreli takmer na hodinu, počas ktorej sa vytvorili niekoľkokilometrové kolóny z oboch strán.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu