Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Zbitý cestujúci: Napadol ma revízor!

Jozef Čech tvrdí, že revízor bol arogantný a fyzicky ho napadol, hoci mal označený cestovný lístok.
Jozef Čech tvrdí, že revízor bol arogantný a fyzicky ho napadol, hoci mal označený cestovný lístok.

BRATISLAVA - V sobotňajšom vydaní Nového Času sme písali o fyzických útokoch cestujúcich proti revízorom MHD. Zdá sa však, že výnimočné nie sú ani opačné prípady, keď revízori napadnú cestujúcich.

Jeden taký prípad sa mal odohrať pred 2 týždňami v linke č. 86. Poškodený Jozef Čech tvrdí, že si lístok omylom označil na opačnom konci. Právnik Andrej Šabík z Nadácie Charty 77 k tomu dodáva: "Zákon, prepravný poriadok ani lístok samotný neurčujú, na ktorom konci má byť označený." Revízor však takto označený lístok neuznal. To, čo nasledovalo, opísal J. Čech takto:

"Revízor mi povedal, aby som vystúpil z autobusu. Odmietol som a vyzval ho, aby zavolal políciu. Revízor ma však schmatol za bundu a doslova vyhodil z autobusu." Pán Čech utrpel ľahšie zranenie, revízor mu zničil oblečenie. "O incidente som informoval kompetentných z Dopravného podniku Bratislava (DPB), a. s., a na spomínaného revízora som podal trestné oznámenie na polícii," dodáva J. Čech.

"Revízor vo svojom vyjadrení popiera nevhodné správanie k sťažovateľovi, ako aj fyzické napadnutie. Pretože sťažovateľ pri kontrole predložil neplatný cestovný lístok, trváme na zaplatení pokuty," informovala nás Zuzana Horčíková z DPB. Proti sebe teda stoja dve tvrdenia a bude vecou súdu, aby na základe vyšetrovania polície rozhodol o vine a treste.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu