Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Izbu, v ktorej ležala starenka, polial horľavinou a zapálil!

(Zdroj: Jupiterimages)

KOŠICE – Krátko pred polnocou z pondelka na dnes dostali košickí hasiči hlásenie, že v Buzici v okrese Košice - okolie horí rodinný dom. Ako dnes ráno informoval Juraj Horňák z košického HAZZ, išlo o podpaľačstvo.

„Šlo o mimoriadnu situáciu. Podľa svedkov udalosti izbu, v ktorej ležala stará žena, polial horľavou látkou a zapálil majiteľ domu Michal V.,“ uviedol Horňák. Na mieste zasahovala jednotka z hasičskej stanice z Moldavy nad Bodvou.

„Hasiči po príchode na miesto zistili, že horí v dvoch izbách domu. V jednej izbe zachránili 76-ročnú Annu Č., ktorá utrpela popáleniny dolných končatín a záchranka ju previezla na ošetrenie do nemocnice,“ povedal Horňák a doložil, že v dome sa nachádzalo ešte šesť osôb, no nik ďalší neutrpel zranenia.

Požiar spôsobil škodu za približne stotisíc korún (3 319 €) a hasiči uchránili hodnoty minimálne za 500 000 Sk (16 597 €). Ako uviedol Horňák, majiteľa a podpaľača v jednej osobe odviedla polícia, ktorá vyšetruje okolnosti prípadu. Starosta obce Jozef Mohňanský dnes ráno o požiari nevedel, a preto udalosť odmietol akokoľvek komentovať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu