Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Zasiahli sme voči vagabundom, ktorí robili bordel, tvrdí Packa

Ján Packa
Ján Packa

BRATISLAVA - Zákrok polície na sobotňajšom futbalovom zápase medzi Slovanom Bratislava a DAC Dunajská Streda bol opodstatnený, adekvátny k situácii a v súlade so zákonom. Povedal to dnes na tlačovej besede prezident Policajného zboru Ján Packa.

"Pri zásahu sme nerobili rozdiel medzi národnosťami, zasahovali sme voči vagabundom, ktorí na štadióne v Dunajskej Strede robili bordel," dodal policajný prezident. Rovnako ako v sobotu, aj dnes na tlačovej besede policajný viceprezident Stanislav Jankovič odsúdil zabezpečenie zápasu zo strany usporiadateľov. Jeho slová doplnil Packa, keď dodal, že situácie na štadiónoch pripomínajú vojnový stav, ktorý treba ukončiť.

Vyriešiť by to mal nový zákon o športe. Polícia sa na stretnutie medzi DAC Dunajská Streda a Slovan Bratislava dôkladne pripravila, spolupracovala aj s maďarskými kolegami. Podľa viceprezidenta Michala Kopčíka boli maďarskí ultras na štadióne organizovaní.

Polícia v tejto súvislosti zatkla jednu osobu, ktorá z hlavnej tribúny, oproti sektoru týchto fanúšikov, posunkami a mobilným telefónom usmerňovala výtržníkov. K policajnému zákroku prišlo až potom, ako skupinka fanúšikov zo sektoru DAC zaútočila na presúvajúcich sa policajtov.

"Keď ich bolo viac (policajtov), tak si netrúfli, útok sa začal, keď už boli pri nich len dvaja-traja," dodal Jankovič. Polícia v sobotu predviedla spolu 35 osôb, z toho 15 z tábora Slovanu, troch fanúšikov DAC a 17 občanov Maďarskej republiky.

Zároveň začala trestné stíhanie pre trestné činy výtržníctva a útoku na verejného činiteľa. Polícia ešte pred zápasom zabezpečila množstvo nebezpečných predmetov ako svetlice, drevené palice, boxery či oceľové násady s hrotmi na obuv.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu