Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Iba 15-ročný mladík prepadol sedem poštárov

(Zdroj: SITA)

BANSKÁ BYSTRICA – Sudca Okresného súdu v Banskej Bystrici dnes poslal do väzby 15-ročného žiaka špeciálnej školy Jozefa K. stíhaného za lúpežné prepady poštových doručovateľov.

Obvinený mladík so 14-ročným komplicom v priebehu jedného roka spáchali sedem lúpežných prepadnutí poštových doručovateľov v Banskej Bystrici. Slovenskej pošte a jej zamestnancom spôsobili škodu takmer 345-tisíc korún (11 452 €).

Prvý raz s lúpežným zámerom napadli poštára 8. augusta minulého roku. Ukradli mu tašku s novinami a listovými zásielkami. O dva dni neskôr, v deň štrnástych narodenín staršieho z lupičov, opäť napadli poštára, ktorého obrali o ruksak a viac ako stotisíc korún (3 319,39 €). Päť lúpeží spáchalo duo mladých kriminálnikov vo februári, máji, júni a v septembri tohto roku. V piatich prípadoch sa obeťami stali doručovateľky, v dvoch ich mužskí kolegovia.

Detskí lupiči s kuklami na hlavách prepadali poštárov na rôznych miestach Banskej Bystrice, ohrozovali ich nožom a atrapou pištole. Pri útokoch našťastie nikoho nezranili. Mladistvému Jozefovi K. za lúpeže hrozí trest odňatia slobody na tri a pol až šesť rokov. Dospelý by za ten istý zločin mohol ísť za mreže na sedem až dvanásť rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu