Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Košickí cyklisti protestujú: Chcú chodník, nie parkovisko

(Zdroj: SITA)

KOŠICE - Cyklisti z Cyklistickej únie Košíc dnes protestovali na košickom magistráte, kde sa koná rokovanie mestského zastupiteľstva.

Do budovy pred veľkú zasadačku prišli s transparentmi a bicyklami.

"Týmto spôsobom chceme tlačiť na poslancov a primátora, aby zmenili uznesenie z posledného zastupiteľstva, ktorým previedli 3,5 milióna korún (116 179 €) určených na výstavbu cyklistického chodníka na Komenského ulici na iný účel – výstavbu parkoviska pre autá. Táto zmena sa udiala bez toho, aby nás magistrát na to upozornil, čo nám spôsobilo problémy,“ povedal predseda Cyklistickej únie Karol Labaš. Na projekte sa podieľa Spolok na podporu skrášľovania Košíc a jeho predseda Ladislav Rovinský uviedol, že na realizáciu projektu získali ďalšie prostriedky od donorov, no tým že mesto stiahlo svoje prostriedky je vybudovanie cyklotrasy ohrozené.

V diskusii s cyklistami na chodbe magistrátu pracovník správy mestskej komunikácií uviedol, že príprava projektu mešká aj preto, že nemajú relevantné písomné vyjadrenia dotknutých organizácií, ktoré sú nutné pre stavebné konanie. Dodal, že projekt nebol dostatočne pripravený a v tomto roku sa cyklotrasa budovať nebude.

Protestujúci cyklisti sa s pracovníkmi magistrátu nakoniec dohodli, že do desiatich dní sa uskutoční spoločné rokovanie zástupcov Cyklistickej únie, Spolku na podporu skrášľovania Košíc s primátorom a kompetentnými pracovníkmi magistrátu, aby prehodnotili prípravu a realizáciu projektu cyklistického chodníka.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu