Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Exfunkcionára SFZ Wänkeho obžalujú zo 7 skutkov

Vladimír Wänke
Vladimír Wänke

BRATISLAVA - V prípade úplatkárskej aféry bývalého futbalového funkcionára Vladimíra W. chce dozorujúci prokurátor obžalovať bývalého futbalového funkcionára zo siedmich trestných skutkov. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Svetlana Močková.

Ako ďalej povedala, Vladimír W. čelil obvineniu z deviatich trestných skutkov. Prokurátor v jednom prípade trestné stíhanie zastavil a ďalší prípad vylúčil na samostatné konanie. Prokurátor nechcel špecifikovať, o aké trestné skutky ide a kedy bude podávať obžalobu, dodala.

Bývalého funkcionára Slovenského futbalového zväzu (SFZ) zadržali príslušníci Úradu boja proti korupcii Policajného zboru minulý rok v marci pri preberaní úplatku od majiteľa ŠK Eldus Močenok Stanislava Szabóa, ktorý v celom prípade vystupoval ako agent - provokatér. Szabó odovzdal Vladimírovi W. obálku so sumou 10-tisíc korún (332 €) za urýchlenie vybavenia registračného preukazu hráča prestupujúceho do Močenka. Aj ďalších šesť obvinení súvisí s prestupmi hráčov do Močenka.

Bývalý funkcionár SFZ údajne vzal šesťkrát po 5 000 Sk (166 €), pričom najstarší prestup je z roku 2002 a posledný z minulého roka. Ďalšie trestné oznámenie, na základe ktorého bývalého futbalového funkcionára obvinili z ďalších úplatkárskych prípadov, podal riaditeľ futbalového klubu hrajúceho nižšiu súťaž z Trenčianskeho kraja. V tomto prípade mal zobrať úplatok „v nepeňažnej forme.“ Išlo o debničky s ovocím a kartóny s vínom.

Prokurátorovi bol predložený vyšetrovací spis najnovšieho prípadu, v ktorom je Vladimír W. obvinený s návrhom na zastavenie vyšetrovania. Ide o kauzu prievidzského futbalistu Andreja Brzáča, od ktorého exfunkcionár Slovenského futbalového zväzu údajne žiadal zaplatiť poplatok 5-tisíc korún (166 €) v čase, keď prestupoval do nemeckej ligy. Ako futbalista uviedol, licencia mu nebola vydaná. V Prievidzi od neho potom Vladimír W. údajne žiadal úplatok 30-tisíc Sk (996 €)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu