Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Dvoch 15-ročných obvinili z lúpežníctva

ŽIAR NAD HRONOM - Dvoch 15-ročných chlapcov obvinil vyšetrovateľ v Žiari nad Hronom zo zločinu lúpeže formou spolupáchateľstva.

Marcel a Jakub zo Žiaru nad Hronom v piatok o desiatej večer pred pizzeriou na ulici SNP v Žiari nad Hronom prepadli dvoch chlapcov vo veku 16 a 18 rokov. "Pod hrozbou bitky pýtali od nich peniaze, keď im ich odmietli dať, jeden z páchateľov udrel jedného z chlapcov päsťou do oka.

Druhý chlapec im dal 50 korún (1,66 €), ale aj napriek tomu ho udreli päsťou do tváre," informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová. Jeden z poškodených utrpel zranenia z ktorých sa bude liečiť týždeň, druhého nezranili.

V ten istý večer o 21:30, na ulici SNP oslovila dvojica 22-ročného muža z Kremnice a tiež pýtali od neho peniaze. Jeden z páchateľov mal na hlave kuklu. Keď muž nereagoval na ich žiadosť, kráčali za ním až na hlavnú autobusovú stanicu, kde sa mu pokúsili strhnúť z pliec ruksak.

Poškodený ho zachytil a vytrhol im ho z rúk, následne odišiel do pizzerie. Páchatelia ho prenasledovali a čakali pred pizzeriou, odkiaľ sa mu vyhrážali že ho zabijú. Poškodený neutrpel žiadne zranenia, ani škodu. Obvinení sú stíhaní na slobode, keďže sú mladiství, hrozí im trest odňatia slobody od tri a pol do šesť rokov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu