Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Žilinský kraj sa 1. novembra na hodinu ponorí do tmy

ŽILINA - Prispieť k celosvetovej aktivite k zodpovednému prístupu k používaniu energií, sa rozhodol aj Žilinský samosprávny kraj.

Vyzýva preto inštitúcie vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti, mestá, organizácie a ľudí v Žilinskom kraji, aby sa zapojili do kampane Deň úspory energie a vypli 1. novembra o 20:00 na hodinu svetlo. 

Informoval o tom hovorca ŽSK Peter Kubica. Milióny ľudí v mnohých svetových metropolách sa podľa neho každoročne spájajú a vypínajú svetlo v boji proti klimatickým zmenám. "Deň úspory energie je spoločným krokom proti najväčšej hrozbe planéty, ktorej všetci čelíme a tou je globálne otepľovanie," konštatoval.

K šetreniu energie vyzval žilinský VÚC aj vlani na konci októbra s požiadavkou na obyvateľov kraja, aby vypli niektoré spotrebiče. "Chceme docieliť, aby sa naše inštitúcie správali zodpovedne k šetreniu energie. Všetci obyvatelia Žilinského kraja by sa mali tiež zamyslieť nad tým, že náklady na energie každoročne stúpajú a je dobré, ak sa s nimi hospodári zodpovedne, čo je prínosom aj pre životné prostredie," dodal Kubica.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu