Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Škola nevie, že by sa Dáriusovi vysmievali za chudobu

BANSKÁ BYSTRICA - Čin deväťročného Dáriusa, ktorý sa v utorok pokúsil v Banskej Bystrici skočiť do Hrona s výkrikmi, že už nechce žiť, lebo sa mu v škole posmievajú, že je chudobný, riaditeľku jeho školy Danu Edlingerovú prekvapil. Ako uviedla, nemali žiadne signály od Dáriusa, jeho brata, jeho matky a ani od iných žiakov, že by bol obeťou posmechu.

„Na prípadné šikanovanie sme veľmi citliví a každý prípad hneď riešime aj v spolupráci s pedagogicko-psychologickou poradňou. Vždy na rodičovských združeniach vyzývame rodičov, aby nás o takýchto problémoch informovali. Keby sme mali nejaké indície, určite by sme to riešili,“ povedala Edlingerová.

Dáriusova triedna učiteľka Marta Očovanová dodala, že chlapec mal niekedy záchvaty zlosti a navštíviť s ním psychologickú poradňu odporučila jeho matke ona. Ale žiadne posmievanie sa od jeho spolužiakov nezaznamenala. „Sú tu aj žiaci, ktorí chodia horšie oblečení, a nikto sa im neposmieva. Desiatu vždy mal, bol aj na plaveckom kurze spolu s ostatnými. Nebol žiaden dôvod hlásiť niečo na sociálku,“ dodala Očovanová.

Škola zváži ďalšie kroky po porade s psychológmi. „Aby sme nejakým poučovaním žiakov neurobili väčšie zlo, nechceme sa unáhliť,“ uviedla riaditeľka Edlingerová. Dárius žije od začiatku októbra so svojou matkou, 11-ročným bratom Dávidom a 10-mesačným bratom Damianom v banskobystrickom charitatívnom zariadení Dom svätej Alžbety. Rodina má na živobytie len zhruba šesťtisíc korún z rodičovského príspevku a rodinných prídavkov, vlastné bývanie nemá a nezvládala už platiť nájom. Otec na deti neprispieva a pred dvoma týždňami odišiel do Čiech.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu