Utorok28. máj 2024, meniny má Viliam, zajtra Vilma

Obmedzenia v Bratislave počas návštevy Alžbety II.

Kráľovná Alžbeta II. Zobraziť galériu (8)
Kráľovná Alžbeta II.

BRATISLAVA - Bratislavský magistrát a Primaciálny palác budú vo štvrtok počas návštevy britskej kráľovnej Alžbety II. a Vojvodu z Edinburgu od 10:00 do 14:30 verejnosti neprístupné.

Obmedzenia budú počas tohto dňa platiť aj na Primaciálnom a Hlavnom námestí. Od 11:45 do 12:15 bude pohyb po Primaciálnom námestí obmedzený, po 12:15 bude námestie úplne uzavreté. "Obyvatelia sa budú môcť pohybovať len po Klobučníckej ulici popri BKIS smerom na Laurinskú ulicu, cez časť Uršulínskej ulice. Pohyb bude usmernený zábranou," informovala hovorkyňa bratislavského magistrátu Eva Chudinová.
V rovnakom čase budú podľa nej uzavreté vstupy na Primaciálne námestie, úplne bude uzavretá Kostolná ulica ako aj Františkánske námestie. Magistrát preto žiada občanov o porozumenie.

Britská kráľovná Alžbeta II. a jej manžel princ Filip si v Bratislave na Hlavnom námestí pozrú časť kultúrneho programu, ktorý sa začína o 12:00. Občania, ktorí budú chcieť vidieť kráľovnú, sa budú môcť zhromažďovať len vo vyhradených priestoroch. Ak budú chcieť Bratislavčania vidieť oficiálne stretnutie s primátorom Andrejom Ďurkovským a vedením hlavného mesta na Primaciálnom námestí, môžu sa zhromaždiť na Klobučníckej ulici.

Ak budú chcieť sledovať dianie na Hlavnom námestí, vrátane kultúrneho programu, na námestie budú môcť prichádzať zo Sedlárskej a Zelenej ulice, z ulice Rybia brána a z Radničnej ulice. K dispozícii budú aj veľkoplošné obrazovky na Hlavnom námestí a na Hviezdoslavovom námestí. V rámci programu v hlavnom meste navštívi kráľovský pár aj hrad Devín.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu