Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Svedkovi v prípade Adamčovho gangu podpálili auto

Branislav Adamčo
Branislav Adamčo (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Manželke jedného zo svedkov v prípade údajného mafiánskeho gangu Branislava Adamča v noci z nedele na pondelok vo Veľkých Kapušanoch podpálili osobné auto.

Automobil užíval práve svedok, ktorý vypovedal na Špeciálnom súde. Páchateľ sa tiež pokúsil podpáliť bar s diskotékou, ktorý žena prevádzkuje. Napísal to v pondelok portál Sme.sk.

Polícia informovala, že páchateľ polial časť interiéru a terasu zariadenia neznámou tekutinou a do baru pustili aj propán-butánový plyn. Požiar chcel spôsobiť zapálenou fľašou s tekutinou, ktorá však nedopadla až k objektu baru a pri páde explodovala.

Policajná hovorkyňa Jana Demjanovičová uviedla, že hrozil výbuch, ktorý by spôsobil veľkú škodu, prípadne aj zranenia ľudí. Polícia začala v oboch prípadoch trestné stíhanie, konkrétnu osobu však zatiaľ neobvinila.

Adamčo, ktorý je údajne hlavou východoslovenskej zločineckej skupiny, pred Špeciálnym súdom čelí obžalobe z vraždy či podplácania polície. V prípade je obžalovaných aj 11 ďalších osôb, a to z viacerých trestných činov vrátane vydierania či ublíženia na zdraví. Hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková Sme.sk potvrdila, že muž, ktorého rodina bola poškodená, vypovedal v kauze ako svedok.

Ten pre portál tvrdil, že v minulosti ho mala údajná zločinecká skupina vydierať. "Bol som svedčiť pred súdom, čo sa týka vydierania. Nechcem nikoho obviňovať, ale som si istý, že to s tým súvisí," povedal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu