Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Fruniho majetok sa nedarí predať, o jachty nemá nik záujem

Vladimír Fruni
Vladimír Fruni

BRATISLAVA - O Fruniho jachty v Chorvátsku a vozidlo značky Volvo nemá absolútne nikto záujem, povedal prednosta Obvodného úradu v Bratislave Otto Galis.

Tento týždeň sa opäť uskutočnilo ponukové konanie a otváranie obálok v súvislosti s predajom majetku jedného z konateľov skrachovaných nebankových subjektov BMG Invest a Horizont Slovakia Vladimíra Fruniho, ktorý si odpykáva 11,5-ročný trest. Ako ďalej Galis povedal do súťaže sa prihlásili traja záujemcovia, z okolia Košíc, z okolia Žiliny a z Bratislavy. Víťazom sa stal istý podnikateľ z okolia Košíc, ktorý prejavil záujem o všetky člny, ktoré sú na Slovensku a tiež podvozky. Ponúkol za ne sumu, ktorá sa rovná znaleckému posudku, poznamenal prednosta.

Podnikateľ ešte lode ani podvozky nevidel a chce si ich ešte prehliadnuť. Ak by ale neprejavil o ne záujem, oslovia druhého v poradí, podnikateľa z Bratislavy, ktorý mal záujem o čln a podvozok. S ostatným majetkom chce OÚ naložiť tak, že vypíše ešte ďalšie ponukové kolo. "Ak neuspejeme ani tu, pôjdeme za cenu kto čo za to ponúkne," vysvetlil. Ako ďalej dodal, zákon upravuje, že potenciálny záujemca nemôže ísť pod 50 percent hodnoty.

Bratislavský obvodný úrad nevie, čo má ako správca s týmto majetkom robiť. Galis sa už raz vyjadril, že do úvahy prichádza aj krajná možnosť a to, že tieto komodity nejakým spôsobom zlikvidujú, napríklad ich dajú do šrotu. "Za všetko musíme neustále platiť a nezarobili sme ani korunu. Všetko nás to stálo približne milión Sk (33 194 €)," skonštatoval.

Bratislavský prednosta má tiež naplánovanú cestu do Chorvátska, aby skontroloval stav dvoch jácht. "Tie lode sú našťastie vytiahnuté z vody. Sú tam urobené odborné zákroky, aby sa to ďalej neznehodnocovalo, no všetko nás to stojí veľké finančné prostriedky" povedal.

Z Fruniho majetku sa úradu podarilo zbaviť iba terénneho vozidla, ktoré si zobral Krajský úrad životného prostredia v Bratislave. Ponuky odmietli aj Ministerstvo vnútra SR či Hasičský a záchranný zbor SR, ktorí mali na majetok bezplatný nárok.

Bratislavský obvodný úrad sa stal správcom tohto zhabaného majetku na základe poverenia pezinského Špeciálneho súdu. Špeciálny súd sa prípadom začal zaoberať na základe výzvy chorvátskeho veľvyslanectva po zaistení majetku. Lode prebral od Interpolu a následne ich zveril obvodnému úradu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu