Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Gašparovič vo funkcii prezidenta nepracoval, tvrdí Mečiar

Vladimír Mečiar
Vladimír Mečiar (Zdroj: SITA)

BANSKÁ BYSTRICA – Ľudová strana – HZDS nepodporí v prezidentských voľbách Ivana Gašparoviča, pretože vo svojej funkcii nepracoval.

„Dobro funkcie si užíval, ale nepracoval. Ničnerobenie nie je kvalifikáciou pre ďalšie volebné obdobie,“ povedal dnes v úvodnom hodinu a štvrť trvajúcom prejave na mimoriadnom straníckom sneme v Banskej Bystrici Vladimír Mečiar. Podľa neho síce Gašparovič nerobil chyby, ale „kto nerobí, nerobí ani chyby“.

Mečiar Gašparovičovi vytkol, že nebol nadstraníckym, ale protistraníckym. Pripomenul, že je čestným predsedom Hnutia za demokraciu (HZD) a tejto strane pomáhal aj v predvolebnej kampani. Podľa predsedu ĽS-HZDS Gašparovič pred poslednými parlamentnými voľbami kontaktoval ľudí z ĽS-HZDS s tým, aby prestúpili do HZD.

Súčasný prezident sa podľa Mečiara nedrží svojho hesla „Myslím národne, cítim sociálne“. Okrem hry na fujaru a účasti na folklórnych slávnostiach nepriniesol podľa neho ani jednu národnú myšlienku. V sociálnej oblasti zas za predchádzajúcej vlády ticho pritakával Mikulášovi Dzurindovi a v súčasnosti sa verejne hlási k Robertovi Ficovi. Mečiar zdôraznil, že "populárny a ľuďom blízky" nie je totožné s heslom "myslím národne, cítim sociálne". Gašparovičovi tiež vyyčítal, že nebol aktívny v zahraničnej politike a preslávil sa len skomolením mien a názvov.

Mečiar dnes vyzval voličov nevoliť Gašparoviča a delegátov snemu na to, aby poukazovali na jeho chyby a prepojenia s komerčnými kruhmi. „Fico ešte nevie, že Gašparovič nepozná vďačnosť,“ dodal.

Kandidátka opozície Iveta Radičová podľa Mečiara je tým lepším, čo v SDKÚ-DS existuje, ale je spojená so stranou, ktorá robila antisociálne kroky. Radičová nemôže byť podľa Mečiara kandidátkou ĽS-HZDS, pretože sa nedištancuje od tejto strany. Zároveň uviedol, že nie je si istý ani podporou SMK a KDH Radičovej, ale ani podporou jej vlastnej strany.

Mečiar požiadal delegátov snemu, aby poverili grémium, ktoré by rokovalo s nezávislými kandidátmi na prezidenta. Meno takéhoto kandidáta chce Mečiar predstaviť do prvej polovice novembra. Svoju kandidatúru opätovne odmietol.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu