Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

SMK by mala v sobotu riešiť Durayovu autonehodu

(Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Republiková rada Strany maďarskej koalície by mala v sobotu v Bratislave hovoriť o politickej situácii na Slovensku ako aj vnútrostraníckych problémoch, ktoré sa v poslednom čase v strane objavili.

Očakáva sa dosť výrazná diskusia, povedal pred rokovaním RR jej predseda Iván Farkas. Riešiť by okrem iného mali aj nedávnu dopravnú nehodu poslanca a podpredsedu strany Miklósa Duraya, po ktorej odmietol dychovú skúšku. Urobil tak už po druhýkrát. Duray odmietol fúkať aj v apríli 2006, keď ho policajti zastavili po dvojkilometrovej naháňačke pre prekročenie rýchlosti. Predseda strany Pál Csáky po nehode nechcel komentovať, či Duray svojím konaním škodí strane. Podľa zástupcu predsedu strany Józsefa Berényiho urobil Duray chybu a v strane by sa jeho správaním mali zaoberať. Predseda poslaneckého klubu SMK Gyula Bárdos dodal, že poslanecká imunita by sa mala vzťahovať len na dianie v parlamente.

RR SMK by mala diskutovať aj o podmienkach kandidovania v budúcoročných voľbách do Európskeho parlamentu. Farkas zatiaľ predložené návrhy nechcel uviesť s tým, že sú niektoré otvorené body, ktoré uzavrie sobotňajšie rokovanie RR. O kandidátke rozhodne republiková rada 13. decembra. O dianí v europarlamente by mala radu informovať poslankyňa Edit Bauer, o situácii v poslaneckom klube jeho predseda Gyula Bárdos. Republiková rada by sa mala začať zaoberať tiež prípravou na regionálne voľby.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu