Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Alkohol som nepil a mám právo odmietnuť dychovú skúšku, tvrdí Duray

Miklós Duray
Miklós Duray

BRATISLAVA - Podpredseda SMK Miklós Duray pred sobotňajšou dopravnou nehodou nepil a dychovú skúšku na prítomnosť alkoholu odmietol preto, že má na to právo. Povedal to dnes pre TASR.

"Boli na to dva dôvody. Prvý dôvod, že mám na to právo a druhý, že som nespôsobil nikomu žiadnu ujmu. To znamená, že, aby som to tak povedal, ani žiadna morálna povinnosť tam nevznikla," vysvetlil dôvody odmietnutia dychovej skúšky. Dodal, že ak by ho polícia podozrievala z konzumácie alkoholu, zrejme by to uviedla vo vyhlásení pre tlač, čo sa nestalo.

Duray havaroval v sobotu 11. októbra krátko po 20.00 hodine večer. "Podľa doterajších zistení neznámy vodič mal pri predchádzaní ohroziť protiidúce vozidlo Škoda Octavia, ktoré viedol šesťdesiattriročný vodič. Tento v snahe vyhnúť sa zrážke zišiel z vozovky a havaroval. Bol vyzvaný, aby sa podrobil dychovej skúške na alkohol, čo odmietol," povedala bratislavská policajná hovorkyňa Alena Toševová.

Doplnila, že k nehode prišlo na Vinohradníckej ulici v Podunajských Biskupiciach a jej vyšetrovanie pokračuje. Duray dodáva, že nešťastnú úlohu pri nehode zohrali prekážky, ktoré k vozovke uložili obyvatelia priľahlých domov, aby autám zabránili v prístupe k oploteniu ich pozemkov.

"Časť verejného priestranstva zabrali a majú tam položené rôzne zátarasy, veľké kamene, použité pneumatiky, betónové kvádre. A ja som sa stal obeťou práve jednej takej zábrany," vysvetlil. Zranený pri nehode nebol nikto, škodu na vozidle zatiaľ Duray vyčísliť nevedel.

"Musia sa na to pozrieť v autoservise, večer na neosvetlenej ulici to bolo dosť ťažké odhadnúť. Predné čelo je poškodené, to treba celé vymeniť. Čo je poškodené na podvozku, to neviem a môže byť poškodený aj motor, lebo odtiaľ vytekala nejaká kvapalina," uzavrel Duray.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu