Štvrtok23. máj 2024, meniny má Želmíra, zajtra Ela, Vanesa

Čech vraj na Orave pohrýzol policajta, ktorý ho naháňal

ŽILINA - Český občan dnes na Orave údajne pohrýzol do ruky policajta, ktorý sa ho po naháňačke pokúšal zadržať.

Muž krátko predtým odmietol zastaviť cestnej kontrole a na terénnom aute sa hliadke pokúsil ujsť. Z vozidla vystúpil v Zázrivej, kde ho po krátkom behu chytili policajti, ktorým sa bránil aj pomocou zubov. Polícia teraz preveruje, či muž nie je pytliak, lebo v aute našla guľovnicu. Zatiaľ nie je jasné, či Čech vlastnil zbraň legálne. Informovala o tom polícia.

"Muž bol agresívny, odmietol spolupracovať. Nechcel predložiť doklady a odmietol aj dychovú skúšku, i keď javil známky požitia alkoholu. Teraz musíme zistiť, či mal zbraň v legálnej držbe," dodala hovorkyňa krajského riaditeľstva polície v Žiline Jana Balogová. Podľa nej však Čech nemal pri sebe potvrdenie, že môže zbraň používať na Slovensku.

Podľa televízie Markíza 34-ročný český občan počas roztržky s policajtmi tvrdil, že má problémy so srdcom. Lekári však vraj zistili, že srdcovú nevoľnosť iba predstieral.

Balogová nevedela spresniť, kde sa Čech momentálne nachádza. Pri vyšetrovaní budú podľa nej slovenskí policajti spolupracovať s českými kolegami. Vyšetrovateľ zatiaľ začal trestné stíhanie vo veci nedovoleného ozbrojovania. Výšku prípadného trestu Balogová neuviedla, podľa Markízy by páchateľovi v takomto prípade hrozilo až osem rokov väzenia.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu