Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

V prípade videa proti Malinovej a SMK začali trestné stíhanie

(Zdroj: ČTK)

BRATISLAVA – Prípadom videoklipu proti Hedvige Malinovej-Žákovej a niektorým politikom Strany maďarskej koalície, ktorý bol zverejnený na internetovej stránke YouTube sa už zaoberá bratislavská polícia.

"Na pokyn okresnej prokuratúry začal poverený príslušník vo veci trestné stíhanie pre prečin nebezpečného vyhrážania a ďalej sa vykonáva vyšetrovanie,“ povedala bratislavská policajná hovorkyňa Alena Toševová.

Prokurátor Generálnej prokuratúry vydal 10. septembra pokyn Okresnej prokuratúre Bratislava 1 na začatie trestného stíhania vo veci. O deň neskôr - 11. septembra – dal na Generálnu prokuratúru trestné oznámenie na neznámeho páchateľa aj predseda Strany maďarskej koalície Pál Csáky. Ako vtedy povedal, v refréne piesne zverejnenej na internete sa pri slovách "treba zabiť" objavili fotografie politikov SMK a preto podľa neho môže ísť o podnecovanie k trestnému činu.

Videoklip, ktorý sa objavil na internetovej stránke, pozostáva z fotografií zbitej študentky, protimaďarských hesiel ako aj politikov SMK, pričom v texte piesne vyzývajú na zabitie "podplatených ľudí", na adresu Hedvigy Malinovej-Žákovej odznievajú vulgárne slová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu