Sobota8. jún 2024, meniny má Medard, zajtra Stanislava

Skrátil daň takmer o 14,5 milióna korún

TRENČÍN – Skrátil daň takmer o 14,5 milióna korún. Neoprávnene si uplatnil aj vyplatenie nadmerného odpočtu DPH vo výške viac ako 40 tisíc korún. Teraz mu hrozí väzenie na 7 až 12 rokov.

Muža (55) z okresu Ilava trenčiansky vyšetrovateľ obvinil z pokračujúceho zločinu skrátenia dane a poistného a z pokračujúceho prečinu neodvedenia dane a poistného 28. septembra. Podľa polície obvinený podal daňové priznanie k dani z príjmov fyzickej osoby za roky 2004 a 2005, nepriznal však svoje reálne príjmy, pričom správca dane neuznal doklady o výdavkoch daňového subjektu, nakoľko zdaniteľné plnenia reálne neprebehli.

Obvinený podal aj daňové priznanie k DPH za roky 2004 a 2005. Tu si neoprávnene uplatnil nadmerný odpočet DPH, priznal len časť zdaniteľných plnení a daň za toto obdobie skrátil. Vyšetrovateľ stíha obvineného na slobode.

Rovnakému obvineniu čelí od 28. septembra 39-ročný muž tiež z okresu Ilava. Skrátil v daňovom priznaní za rok 2005 DPH. Do daňového priznania neoprávnene zahrnul aj faktúry od dodávateľov, s ktorými zdaniteľné obchody neprebehli. Celkovo skrátil DPH o viac ako 1,5 milióna korún. Neoprávnene si uplatnil vrátenie nadmerného odpočtu DPH vo výške takmer 130 tisíc korún. Stíhaný je na slobode, hrozí mu väzenie na 4 až 10 rokov. Informovala o tom hovorkyňa trenčianskeho policajného riaditeľstva Katarína Hlaváčová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu