Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Bratislavskí policajti dostali 13 Roomsterov za 4 milióny

BRATISLAVA – Mestská polícia v Bratislave má oddnes 13 nových áut približne za 4 milióny korún (132 776 €). Vozidlá Škoda Roomster zadovážili mestským policajtom v Starom Meste, Novom Meste, Petržalke, Ružinove a Dúbravke a Stanici jazdeckej polície a kynológie.

Policajti v Petržalke a Novom Meste budú mať okrem toho k dispozícii aj autá značky Škoda Fabia.

Nové autá nahradia 13 najopotrebovanejších policajných vozidiel, z ktorých dve najstaršie sú z roku 1992. Mestská polícia má v súčasnosti 43 áut, mesačne najazdia priemerne 50.000 kilometrov. Zvyšných 30 áut vozového parku by mala vymeniť v najbližších dvoch rokoch.

Mestské zastupiteľstvo v rámci svojich priorít vyčlenilo na políciu a bezpečnosť v meste viac ako 100 miliónov korún (3 319 392 €). Na otázku, či považuje tento počet policajných áut za postačujúci, odpovedal námestník primátora Tomáš Korček kladne: "Väčší dôraz dávame na hliadky v meste, na peších, pochôdzkarov.“ Dodal, že Mestskej polícii zároveň pribudli aj dva motocykle.

V nasledujúcich rokoch plánuje mesto investovať nielen do modernizácie vozového parku polície, ale aj do rozširovania kamerového systému a do GPS.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu