Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Kauza kupliarstva a ukrajinských cigariet odročená

KOŠICE – Na Okresnom súde Košice I dnes pokračovalo pojednávanie v kauze kupliarstva a porušovania predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru. Obžalobe z trestného činu kupliarstva formou spolupáchateľstva čelia manželia Štefan M. (1950), Jozefína M. (1954) a ich syn Štefan M. (1985).

"Podľa obžaloby nútili 16-ročnú Annu S. vykonávať prostitúciu na rôznych miestach v Košiciach. V júli 2004 sa však dievčaťu podarilo ujsť z erotického salóna," spresnila hovorkyňa košických súdov Marcela Gálová. Štefana M. st. spolu s ďalšími dvomi obžalovanými Štefanom T. (1949) a Anitou Š. (1986) obžaloba viní aj z prechovávania cigariet s ukrajinskými kontrolnými známkami a ich protizákonným uvádzaním do obehu.

Z piatich na dnes predvolaných svedkov prišla len jedna svedkyňa. Súd po jej výsluchu pojednávanie odročil na 6. novembra s tým, že svedkovia, ktorí svoju neprítomnosť neospravedlnili, budú predvolaní pod hrozbou uloženia pokuty, resp. predvedení políciou. Dnes mal súd vypočuť aj obeť trestného činu kupliarstva Annu S., ktorá sa však na pojednávanie v stanovenom čase nedostavila.

Podľa informácií, ktoré poskytla hovorkyňa košických súdov Marcela Gálová, asi hodinu po odročení pojednávania poškodená prišla na súd spolu s opatrovníčkou - pracovníčkou sociálneho a resocializačného zariadenia Inštitút Krista Veľkňaza v Žakovciach (okres Kežmarok), v ktorom v súčasnosti žije. Obidve svoje oneskorenie riadne ospravedlnili. Všetci piati obžalovaní využili svoje zákonné právo a odmietli pred súdom vypovedať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu