Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Rimavská Sobota zakázala pitie alkoholu na verejnosti!

RIMAVSKÁ SOBOTA - Rimavská Sobota sa dnes pridala k mestám, ktoré zakázali popíjanie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách.

V uliciach centra mesta nebude pitie alkoholu dovolené od obeda do šiestej hodiny ráno, výnimkou budú iba niektoré sviatky a akcie organizované mestom. Vyplýva to z materiálu, ktorý dnes schválili miestni poslanci. Konzumáciu alkoholu v uliciach už obmedzili napríklad v niektorých častiach Bratislavy či v Nitre.

Radnica si od obmedzenia alkoholu na verejnosti sľubuje menej výtržností. Niektorí poslanci navrhovali rozšírenie zákazu aj na dopoludnie, aby sa niektorí občania doobeda nestihli opiť. Tento návrh, rovnako ako aj zákaz konzumácie ďalších omamných látok, však zastupiteľstvo neschválilo.

Nedodržiavanie nariadenia bude pokutovať mestská polícia. Podobné nariadenie, aké prijali rimavskosobotskí poslanci, platí v niektorých častiach Bratislavy a od novembra minulého roku aj v Nitre. Za porušenie zákazu o konzumácii alkoholu na ulici môže vinník zaplatiť pokutu do tisíc korún (do 33,19 eura).

Zákaz požívania alkoholických nápojov v Rimavskej Sobote by podľa zastupiteľov nemal postihnúť osud podobného nariadenia, ktoré museli v minulosti na žiadosť prokurátora zrušiť košickí poslanci. Zatiaľ čo v Košiciach zakázali pitie plošne a bez časového obmedzenia, v Rimavskej Sobote sa zákaz vzťahuje iba na konkrétne ulice v centre mesta.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu