Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Premávka v Bratislave je spomalená, ale plynulá, tvrdí polícia

BRATISLAVA - Premávka v hlavnom meste Bratislave je spomalená, ale plynulá. Bratislavskí policajti dopravnú situáciu na území hlavného mesta monitorujú v teréne aj cez kamerové systémy. Uviedla to v súvislosti so včerajšími dopravnými problémami v hlavnom meste Jana Majdánová z krajského policajného riaditeľstva.

Opravy na približne dvojkilometrovom úseku diaľnice medzi Mierovou ulicou a Prístavným mostom spôsobili včera na vstupe do hlavného mesta 1,5-hodinové čakanie, pričom kolóny podľa Stella centra siahali až po Senec. Počas rannej špičky polícia podľa Majdánovej zaznamenala dve malé dopravné nehody, vážne kolízne situácie nevznikli. "Plynulosť a bezpečnosť cestnej premávky policajti zabezpečujú v rámci bežného výkonu služby," uviedla Majdánová.

Národná diaľničná spoločnosť, ktorá diaľnicu opravuje, reagovala vyhlásením hovorcu Marcela Jánošíka, že nie je inštitúciou, ktorá by mala v takýchto prípadoch regulovať dopravu. Takúto kompetenciu má podľa neho polícia. Projekt opravy úseku diaľnice medzi Mierovou ulicou a Prístavným mostom podľa hovorcu NDS schválilo ministerstvo dopravy aj polícia. Ak sú teda problémy s plynulosťou dopravy, je potrebné sa obrátiť na nich. Úlohou NDS je udržať bezpečnosť dopravy, s čím súvisia aj nevyhnutné opravy na diaľnici, povedal Jánošík. "Ak doprava kolabuje, treba ju presmerovať. Ale to, že Bratislava nemá dostatok obchádzkových trás, nie je problém NDS," dodal.

Národná diaľničná spoločnosť opravuje v týchto dňoch úsek diaľnice D1 medzi Mierovou ulicou a Prístavným mostom v Bratislave. V ľavom jazdnom páse platia od stredy 17. septembra do nedele 28. septembra dopravné obmedzenia. Ide o približne dvojkilometrový úsek, na ktorom sú priečne nerovnosti a trhliny, ktoré je podľa NDS potrebné opraviť. V prvej etape od 17. septembra 19:00 do 21. septembra 15:00 opravujú vonkajší jazdný pruh a odbočovací pruh na križovatke. V druhej etape od 24. septembra 19:00 do 28. septembra 15:00 budú opravovať vnútorný jazdný pruh. Pred začatím opráv NDS informovala, že trasa obchádzky nie je potrebná, lebo premávka bude prenosným dopravným značením presmerovaná striedavo do voľného jazdného pruhu počas celého trvania uzávierky.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu