Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Karlín žmýkal svedka tri hodiny

Poslanec parlamentu Karlín upozornil na obrovské rozpory vo výpovedi korunného svedka, podnikateľa Juraja H.
Poslanec parlamentu Karlín upozornil na obrovské rozpory vo výpovedi korunného svedka, podnikateľa Juraja H.

BANSKÁ BYSTRICA - Svedok pod paľbou otázok zo strany dvoch obžalovaných! Takto včera pokračovalo pojednávanie v kauze korupčenej aféry. V nej sú stíhaní poslanec Národnej rady SR Gabriel Karlín a riaditeľ Úradu Banskobystrického samosprávneho kraja Milan Mráz. V prestávkach sa spolu družne rozprávali.

Poslanec parlamentu Karlín upozornil na obrovské rozpory vo výpovedi korunného svedka, podnikateľa Juraja H. Práve on mal byť v prípade obeťou, od ktorej Mráz cez Karlína požiadal o úplatok pol milióna korún.

Pri preberaní obálky oboch pánov zadržala vlani v novembri polícia. Juraj H. priznal, že poslanec bol jeden z jeho najbližších priateľov. Celý prípad mal vraj skončiť tak, že aj Karlín mal byť len svedkom.

"Nie som človek, ktorý núka kontakty a pomoc bez toho, aby ma niekto požiadal," reagoval Karlín. "Nepamätám si, neviem, nebudem odpovedať..." boli najčastejšie odpovede korunného svedka na najpodstatnejšie otázky kauzy.

Cez poludňajšiu prestávku si dokonca odbehol domov prezliecť sako! Jeho odpovede vyvolali viackrát emotívne reakcie obhajcov. "Sedím tu, len tak vo mne vrie. Nech si svedok uvedomí, že dvom mužom za ním hrozí väzenie. Že tu nejde o fazuľky, ani o zobratie vodičského preukazu," uviedol Ľubomír Hrežďovič. Milan Mráz svedka označil za "sedliaka". Pojednávanie bude pokračovať v novembri.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu