Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Za týždeň zahynulo na cestách 12 ľudí

(Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Počas tohto týždňa sa na slovenských cestách stalo 661 dopravných nehôd, pri ktorých prišlo o život 12 ľudí, 16 sa zranilo ťažko a 93 ľahko. Škoda na majetku presiahla 47 miliónov korún (1 560 114 €), informovala hovorkyňa policajného prezídia Andrea Polačiková. Polícia eviduje tri nehody, pri ktorých vodiči z doposiaľ nezistených príčin zišli z cesty, narazili do stromu a nehodu neprežili a štyri smrteľné nehody, pri ktorých vodiči prešli do protismeru a zrazili sa s protiidúcim vozidlom.

V nedeľu podvečer na chránenom železničnom priecestí so závorou v úseku Martin - Vrútky nerešpektoval výstražné signalizačné zariadenia mladý cyklista a vošiel pod vlak. Zomrel na mieste.

Tragická nehoda sa stala v pondelok na ceste neďaleko obce Sady nad Torysou v okrese Košice-okolie. Vodič Favoritu (63) dostal v zákrute šmyk, vyletel z cesty a v priekope sa niekoľkokrát prevrátil. Nehodu neprežil jeho spolujazdec (46).

V pondelok v Detve vodič (34) Opla Astra narazil do Škody Favorit, ktorá sa na ceste otáčala. Aj napriek brzdeniu vodič Opla narazil prednou časťou do ľavého boku Favorita, ktorý odhodilo do priekopy. Vo vozidle Favorit sa ťažko zranil vodič (47), ktorý v nemocnici zomrel. Jeho spolujazdec (51) utrpel zranenia, z ktorých sa bude liečiť približne tri týždne.

Ďalšia smrteľná nehoda sa stala v utorok ráno v obci Hontianske Nemce (okres Krupina). Vodič Škody Felicia, muž (40) z Ladzian, z doposiaľ nezistených príčin prešiel cez protismerný jazdný pruh mimo cestu, kde narazil do stromu. Od neho sa auto odrazilo a spadlo do potoka, kde sa prevrátilo na strechu. Vodič na následky zranení na mieste zomrel.

Život staršieho pána vyhasol vo štvrtok po zrážke na priechode pre chodcov na Ulici SNP v Šali. Chodca (68) zrazila Škoda Favorit, ktorú viedol 63-ročný vodič. Chodca vrtuľníkom previezli do novozámockej nemocnice, kde však zomrel.

Tragická dopravná nehoda, pri ktorej dve osoby zahynuli a tri sa ťažko zranili sa stala dnes ráno pri Kunovskej priehrade v obci Sobotište v okrese Senica. Devätnásťročná vodička z Myjavy, ktorá šoférovala Škodu Felicia pravdepodobne nezvládla riadenie, prešla do protismeru, kde sa čelne zrazila s ďalšou Feliciou. Tú viedol 43-ročný Seničan. Zrážku neprežili obaja vodiči.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu