Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Za týranie manželky a syna dostal štyri roky väzenia

BANSKÁ BYSTRICA – Trest štyri roky odňatia slobody vymeral dnes senát Okresného súdu v Banskej Bystrici pre 55-ročného Jaroslava Vigha z tohto mesta.

Uznal ho za vinného zo zločinu týrania blízkej osoby, ktorý páchal opakovane voči manželke a synovi. Rozsudok je právoplatný, pretože prokurátorka ani Vigh sa voči verdiktu neodvolali. Bývalý príslušník súkromnej bezpečnostnej služby Vigh sa zločinu týrania blízkych dopúšťal od roku 2001 do januára 2007.

Násilie páchal voči 44-ročnej manželke a maloletému synovi Jurajovi najmä keď bol opitý. Vulgárne im nadával, bil ich po hlave, kopal, hádzal po nich rôzne predmety a vyhrážal sa zabitím. Vigh žil s druhou manželkou Jaroslavou 17 rokov. Priznal, že problémy začali mať v posledných piatich rokoch, keď sa dal na pitie. Keď sa rozviedli, začal byť zúrivejší ešte viac. Znalci u neho zistili závislosť na alkohole štvrtého stupňa. Preto mu súd uložil i ochranné protialkoholické liečenie ústavnou formou.

Vigh bol s rozsudkom spokojný, pretože sadzba za spáchaný zločin je sedem až pätnásť rokov. Súd však prihliadol na prevahu poľahčujúcich okolností, vrátane toho, že Vigh doteraz nebol súdne trestaný. Senát podľa jeho predsedníčky si tiež myslí, že vzhľadom na okolnosti prípadu by použitie trestnej sadzby v rozpätí sedem až pätnásť rokov bolo neprimerane prísne. Sudkyňa hneď nariadila aj výkon trestu. Vigh si ho odpyká v ústave s minimálnym stupňom stráženia.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu