Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Pojednávanie v spore Fico vs. Trend odročili na neurčito

Robert Fico
Robert Fico

BRATISLAVA - Bratislavský okresný súd odročil na neurčito dnešné pojednávanie v spore na ochranu osobnosti medzi premiérom Robertom Ficom a vydavateľstvom Trend.

Fico žaluje vydavateľa za titulok "Zlodej budúcich dôchodkov" v minuloročnom septembrovom čísle. Podľa Ficovej právnej zástupkyne Svetlany Kupcovej novinár Ján Záborsky v článku, v ktorom písal o dôchodkovej reforme a o otváraní 2. dôchodkového piliera, označil premiéra expresívnym výrazom "zručný zlodej." Ako ďalej uviedla, Záborský nebol na tlačovej besede, ktorú premiér zvolal po rokovaní vládnych predstaviteľov so zástupcami Dôchodkových správcovských spoločností (DSS), celú tlačovú besedu videl iba v televízii, čo potvrdil aj vo svojej výpovedi na minulom pojednávaní. "Nikoho neoslovil, čiže sa ani nemohol opýtať na otázky, ktoré sa týkajú dôchodkovej reformy," konštatovala.

Podľa právneho zástupcu vydavateľstva Záborský neoznačil Fica priamo za zručného zlodeja, ale ho iba k nemu prirovnáva. "Pán premiér prirovnal DSS k nebankovým subjektom, s ktorými ma spoločnosť ťažkosti dodnes. Chce azda pán premiér povedať, že deesesky sú zlodeji?" opýtal sa. Podľa neho novinár sa snažil premiéra osloviť niekoľkokrát, ten však s ním odmietol komunikovať. "Fico odmieta komunikovať s médiami. Do diskusných relácii chodí iba sám bez oponentov," dodal na záver.

Sudkyňa na ďalšie pojednávanie predvolala šiestich svedkov, medzi ktorými sú aj predseda ĽS-HZDS Vladimír Mečiar, guvernér Národnej banky Slovenska Ivan Šramko či ministerka práce Viera Tomanová. Týchto svedkov si dal predvolať právny zástupca vydavateľstva Trend.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu