Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

V žilinskom kraji otvorí školské brány 76 stredných škôl

ŽILINA - Školské brány otvorí v utorok 76 stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK).

Z nich je 21 na Hornom Považí, 11 na Kysuciach, 14 na Orave, 13 v regióne Turca a 17 v Liptove. Žilinský župan Juraj Blanár otvorí nový školský rok o 8:00 hodine na Gymnáziu v Liptovskom Hrádku. Cez grantový program Vráťme šport do škôl získala táto škola s takmer 400 študentmi podporu od ŽSK vo výške 200 000 korún (6639 €) na projekt pod názvom Adrenalín a lezenie v škole.

Ide o vybudovanie lezeckej steny v telocvični školy, ktorú budú môcť žiaci využívať na aktivity počas vyučovania aj vo voľnočasových aktivitách. O 9:00 odštartuje Blanár nový školský rok v Združenej strednej škole elektrotechnickej v Liptovskom Hrádku.

Ide o školu so 665 študentmi, ktorí absolvujú študijné odbory ako elektrotechnika, technické a informačné služby, mechanik elektrotechnik, mechanik elektronických zariadení či autoopravár. V tomto školskom roku sa na tejto liptovskohrádockej škole na prelome apríla a mája 2009 uskutoční 31. ročník celoslovenskej súťaže stredoškolskej odbornej činnosti.

O 11:00 je na programe otvorenie školského roku za účasti predsedu ŽSK v Združenej strednej škole na Sasinkovej ulici v Žiline. Počas leta túto školu zrekonštruovali, zateplili obvodové múry, uskutočnili povrchovú úpravu fasády, vymenili klampiarske konštrukcie, garážové dvere i bleskozvod.

Náklady predstavujú takmer 2,9 milióna korún (96 260 €) Komplexné zateplenie by sa malo prejaviť v úspore v spotrebe tepelnej energie. Škola s viac ako 650 študentmi má študijné odbory: obchodný pracovník, pracovník marketingu, škola podnikania, kníhkupec, predavač, cukrár, pekár, aranžér, prevádzka obchodu – vnútorný obchod, prevádzka obchodu – propagácia a potravinárska výroba.

Informoval o tom hovorca ŽSK Peter Kubica.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu