Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Ďurkovský a Bajan sa nedohodli, v meste budú dve haly

Andrej Ďurkovský
Andrej Ďurkovský

BRATISLAVA - Primátor Bratislavy Andrej Ďurkovský a predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Vladimír Bajan sa opäť nedohodli, v meste tak budú dve športové haly.

Primátor Bratislavy Andrej Ďurkovský má predbežný prísľub, že štát by mohol zaplatiť komplexnú rekonštrukciu Zimného štadióna Ondreja Nepelu v Bratislave, kde sa v roku 2011 budú konať Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji. Tento návrh však bude musieť schváliť vláda, uviedol dnes Ďurkovský pre médiá.

Rekonštrukcia štadióna pre šampionát si vyžiada 1,1 až 1,2 mld. korún (36 513 311 - 39 832 703 €), podľa primátora by nemala stáť viac. Zároveň potvrdil, že "ďalšie športové aktivity" v tejto lokalite bude hradiť mesto zo svojho rozpočtu. Pred rokovaním vlády sa však Ďurkovský k projektu rekonštrukcie bližšie vyjadriť odmietol.

Po dnešnom rokovaní primátora s predsedom Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Vladimírom Bajanom je jasné, že v hlavnom meste budú dve športové haly. Mesto naďalej trvá na svojom zámere zrekonštruovať zimný štadión, kde sa bude konať šampionát.

Zároveň však podporuje projekt kraja na vybudovanie multifunkčnej haly pri čistiarni odpadových vôd na konci Petržalky. Kraj už v danej lokalite kúpil pozemky, v súčasnosti hľadá investora na jej výstavbu, pričom v hre sú dvaja kandidáti. Na spomínanom petržalskom pozemku by mal vyrásť aj akvapark. O oboch investíciách by mal župan informovať na mimoriadnom zastupiteľstve kraja na jeseň. Bajan predpokladá, že s výstavbou by sa mohlo začať v roku 2009.

Ďurokvsky,bajan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu