Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Sekerou a vŕtačkou žiadali polovicu majektu!

NITRA – Gangsterskými metódami si chceli vynútiť polovicu majetku! Dvaja mladíci z Radavy v sobotu v noci prepadli muža (35) v jeho dome v Bardoňove (okr. Nové Zámky).

Sekerou ničili zariadenie domu, pričom ho nožom a vŕtačkou nútili písať zoznam vecí, na ktoré si nárokovali. Šokujúca na celom prípade je skutočnosť, že jeden z páchateľov je profesionálnym vojakom. Novozámockí policajti už zadržali oboch páchateľov, Petra H. (28) a Jozefa I. (26). V súvislosti s prípadom zadržali aj policajta, ktorý je bratom jedného z obvinených. Jeho podiel na skutku preveruje inšpekcia rezortu vnútra.

Ako uviedla polícia vo svojej správe, Peter H. fyzicky napadol muža, od ktorého si pod hrozbou násilia a priložením noža ku krku prišiel nárokovať polovicu majetku. Páchatelia v dome rozsekali sekerami nábytok, počítač ako i ďalšie veci. Následne mu druhý z páchateľov Jozef I. pod hrozbou ďalšieho násilia priložil vŕtačku k telu a obaja páchatelia poškodeného muža prinútili napísať zoznam vecí, na ktoré si nárokujú. Zároveň žiadali od neho aj finančnú hotovosť. Pri odchode odcudzili kožušiny, trofeje, mobil a ďalšie veci, uviedla polícia.

Oboch páchateľov zadržali už v pondelok. Petra H. obvinili zo zločinu lúpeže, vydierania a prečinu porušovania domovej slobody v spolupáchateľstve. Jozefa I. Rovnako obvinili zo spomínaných trestných činov a zároveň aj z trestného činu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami, nakoľko u neho nášli zbraň v nelegálnej držbe. Obom hrozí väzenie až 12 rokov.

 Informovala o tom nitrianska policajná hovorkyňa Gabriela Bučeková.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu