Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Premiéri SR a MR sa neformálne stretnú v septembri

Slovenský premiér Robert Fico a maďarský premiér Ferenc Gyurcsány
Slovenský premiér Robert Fico a maďarský premiér Ferenc Gyurcsány (Zdroj: TASR)

TVRDOŠOVCE - Predsedovia vlád Slovenska a Maďarska Robert Fico a Ferenc Gyurcsány by sa mali neformálne stretnúť už v septembri, potvrdil dnes po tlačovej besede po rokovaní s vedúcim úradu maďarského premiéra Péterom Kissom podpredseda slovenskej vlády Dušan Čaplovič.

"Je to perfektné, bude to čoskoro a bude to tak, ako to prezentoval maďarský veľvyslanec na Slovensku," dodal. Čaplovič však nechcel konkretizovať presný termín a miesto stretnutia. "Je to na hovorcoch oboch vlád, určite termín včas oznámia," povedal.

Na stretnutí by mali premiéri vyhodnotiť 14-bodový program spolupráce medzi Slovenskom a Maďarskom "Spoločná minulosť, spoločná budúcnosť". V Tvrdošovciach v okrese Nové Zámky sa dnes zaoberali poslednými dvomi bodmi - ipeľskými mostmi a rýchlostnou cestou Košice - Miškovec. Tie by mali byť definitívne vyriešené 9. septembra na stretnutí ministrov dopravy oboch krajín.

Čaplovič aj Kiss dnes konštatovali, že pre stretnutie premiérov už urobili všetko potrebné a sú radi, že sa im podarilo po siedmich mesiacoch vyrokovať termín neformálneho stretnutia. "S podpredsedom vlády Čaplovičom sme sa dohodli, že aj keď túto úlohu splníme, budeme sa aj na ďalej stretávať," dodal Kiss.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu