Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Policajt sa pokúsil zaživa upáliť muža v aute

BRATISLAVA - Inšpekcia ministerstva vnútra (MV) dnes začala vyšetrovať prípad, v ktorom je podozrivý policajt. Ten vraj zapálil krátko po polnoci zo stredy na štvrtok 32-ročného muža zo Zohora pri Hydinárskych závodoch medzi Malackami a Plaveckým Štvrtkom.

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci vraždy v štádiu pokusu. Policajta s najväčšou pravdepodobnosťou ihneď prepustia zo zamestnania.

"Na miesto okamžite dorazila rýchla zdravotná pomoc i polícia, kde našli zhorené osobné motorové vozidlo Opel Astra a popáleného 32-ročného muža Petra V. zo Zohora," informoval hovorca MV SR Erik Tomáš. V aute ho mal zapáliť 36-ročný Peter V. rovnako zo Zohora, ktorý je policajt, kriminalistický technik. "Motívom mali byť citlivé rodinné problémy," uviedol hovorca.

Už približne o hodinu po oznámení kukláči zadržali podozrivého policajta neďaleko obce Zohor. Poškodeného i podozrivého hospitalizovali v nemocnici. "Poškodený má rozsiahle popáleniny na 90 percentách tela. Podozrivý ma popáleniny na tvári a rukách," informoval o udalosti Tomáš.

K udalosti z dnešnej noci v okrese Malacky sa vyjadril riaditeľ Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave Pavol Brath, ktorý už kontaktoval aj rodinu poškodeného: "Chcel by som vyjadriť poľutovanie nad spôsobom, akým sa policajt rozhodol riešiť svoje súkromné problémy".

"V súčasnosti sa už spracováva návrh na okamžité prepustenie tohto policajta z Policajného zboru, pretože takýchto ľudí v radoch polície nechcem a nestrpím," dodal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu