Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Rekonštrukciu City Gate v Bratislave dokončia v polovici budúceho roka

bývalá budova VÚB
bývalá budova VÚB

BRATISLAVA - Rekonštrukčné práce na viacúčelovom projekte City Gate v Bratislave pokračujú, ukončené by mali byť približne v polovici budúceho roka.

Ide o bývalú budovu VÚB banky na Námestí SNP medzi ulicami Gorkého a Laurinskou. Pre agentúru SITA to uviedla Lucie Řeřichová z PR agentúry, ktorá mediálne zastupuje realitnú a developerskú spoločnosť Orco Property Group. Spoločnosť pri rekonštrukcii počíta s tým, že sa zachovajú prvky budovy v jej pôvodnej, ale aj súčasnej podobe.

V súčasnosti sa podľa Řeřichovej stavia siedme nadzemné podlažie, kde budú byty. "Robia sa hrubé nosné konštrukcie. Začali sme aj výstavbu vzorového bytu, pričom jeho dokončenie a slávnostné otvorenie je naplánované na posledný štvrťrok tohto roku," spresnila. Podľa nej tiež robia bytové jadrá, vertikálne rozvody a zatepľujú sa fasády. V prípade wellness centra, ktoré bude umiestnené v suteréne budovy, sa robia prípravné a izolačné práce pre bazén. Náklady na rekonštrukciu dosiahnu približne 42 miliónov eur. Řeřichová doplnila, že v októbri by mali oficiálne spustiť predaj bytov.

Martin Kusý zo spoločnosti BKPŠ Architekti charakterizoval budovu ako vrcholného predstaviteľa klasicizujúcej moderny na Slovensku, ktorá je typická svojím materiálovým, detailovým a remeselným spracovaním. Ako tiež pre agentúru SITA povedal, s kolegom Pavlom Paňákom sa snažia v rekonštrukcii a prestavbe objektu tieto veci zachovať, niekde ich umocniť a niekde novými prvkami v tejto kvalite pokračovať. Dom bol v roku 2007 zapísaný do zoznamu národných kultúrnych pamiatok, aj preto na spracovaní projektu architekti úzko spolupracovali s pamiatkarmi.

City Gate bude mať sedem nadzemných a dve podzemné podlažia. Spoločnosť má v pláne vybudovať na prízemí a prvom poschodí moderné nákupné centrum a exkluzívnu reštauráciu. V suteréne je plánované exkluzívne wellness centrum. Rozloha komerčných priestorov bude 4 000 metrov štvorcových. Na poschodiach vznikne 46 luxusných bytov na ploche 5 100 metrov štvorcových.

Dizajn interiérov je navrhnutý v súlade s pôvodným štýlom budovy v kombinácii s najmodernejšími technológiami a vysoko kvalitným materiálom v troch kategóriách. Minimalistický štýl ponúkne sofistikované architektonické riešenia. Kozmopolitná kategória bude reprezentovať byty v štýle tridsiatych rokov minulého storočia. Metropolitný interiér, využívajúci exkluzívne materiály, možno považovať za symbol luxusného bývania.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu