Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Vyšetrujú okolnosti výbuchu v Zemianskych Sadoch

TRNAVA/ZEMIANSKE SADY – Policajti aj hasiči pokračujú vo vyšetrovaní výbuchu plynu v rodinnom dome, ku ktorému došlo včera popoludní v Zemianskych Sadoch (okr. Galanta).

Mali by objasniť okolnosti výbuchu, z torého podozrievajú majiteľa (50) domu. Toho ešte včera zadržali pri úteku a predviedli na výsluch.

Informácie o tom, že muž sa k zodpovednosti za výbuch priznal, zatiaľ polícia nepotvrdila. Muž zostáva v cele policajného zaistenia. Pitva by mala preukázať, či žena (52), ktorej telo našli v troskách domu, nebola mŕtva ešte pred výbuchom.

Rodinný dom v Zemianskych Sadoch sa zrútil krátko pred 13:00, pričom výbuch zasiahol aj štyri okolité domy v obci, kde tlaková vlna povyrážala okná. Záchranári prehľadávali trosky s pomocou psov a termokamerami takmer štyri hodiny. Telo ženy našli po štyroch hodinách, ostatní traja obyvatelia domu sú živí a v bezpečí.

Policajný vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie pre všeobecné ohroze voči majiteľovi domu, ten zostáva v cele predbežného zaistenia. V prípade dokázania viny mu hrozí väzenie na 15 až 20 rokov. Informovala o tom zástupkyňa policajnej hovorkyne v Trnave Mária Linkešová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu