Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Záchranári pátrajú po dvoch nezvestných turistoch

POPRAD - Horskí záchranári vo Vysokých Tatrách dnes pokračujú v pátraní po dvoch nezvestných turistoch vo Vysokých a Belianskych Tatrách.

V oblasti Končistej vo Vysokých Tatrách pátrajú profesionálni i dobrovoľní záchranári Horskej záchrannej služby od štvrtka po nezvestnom českom turistovi (63). Horskú službu požiadala o pomoc jeho manželka, keďže muž mal na stredu 13. augusta zakúpený spiatočný lístok na rýchlik, ale domov sa nevrátil. Dnes je do pátrania po českom turistovi nasadených 11 záchranárov. Štvrtkové pátranie v Zlomiskovej doline, v masíve Končistej, v Lúčnom sedle a v Batizovskej doline bolo neúspešné. Po zlepšení počasia by sa mal do pátrania zapojiť aj vrtuľník ministerstva obrany.

 Ďalších 11 záchranárov HZS dnes pátra aj po poľskom turistovi (34). Ten sa v utorok ráno vybral na túru do Belianskych Tatier. Keďže sa v dohodnutý čas nevrátil, jeho manželka požiadala o pomoc záchranárov. Muž sa mal pohybovať v oblasti Muráňa. V stredu pátrali záchranári aj s pomocou vrtuľníka ministerstva vnútra.

V oboch prípadoch možno podľa náčelníka Horskej záchrannej služby Vysoké Tatry Martina Kulangu hovoriť o nezodpovednosti turistov. Obaja šli na túru sami a s najväčšou pravdepodobnosťou sa pohybovali mimo značkovaných turistických chodníkov. Na Končistú, ani na Muráň nevedú značkované turistické chodníky. Do štvrtka nasadili horskí záchranári do pátrania 60 profesionálnych a dobrovoľných záchranárov a osem psov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu