Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Kramplová demisiu nepodá, bude čakať na svoje odvolanie

Ministerka pôdohospodárstva Zdenka Kramplová
Ministerka pôdohospodárstva Zdenka Kramplová

BRATISLAVA - Ministerka pôdohospodárstva Zdenka Kramplová odmietla podať demisiu a chce počkať, kým premiér Robert Fico navrhne prezidentovi jej odvolanie.

Novinárom to dnes povedala na tlačovej konferencii. Kramplová odmietla zodpovednosť za kontroverzné dary pre jej ĽS-HZDS, ako aj údajné chyby pri verejnom obstarávaní na ministerstve, ktoré sú vraj dôvodom jej odvolania. O odchod Kramplovej z kresla ministerky, v ktorom vlani v novembri nahradila svojho straníckeho kolegu Miroslava Jureňu, požiadal predsedu vlády šéf ĽS-HZDS Vladimír Mečiar.

Mečiar však Kramplovej údajne povedal, že jej odstúpenie presadzoval Fico. Podľa koaličnej dohody by mal šéf vládneho kabinetu vyhovieť požiadavkám svojich partnerov vo vláde na výmenu ministrov. Fico sa k výmene ministra vyjadrí ešte dnes na tlačovej konferencii. Kramplovej odvolanie z funkcie údajne požadoval exminister pôdohospodárstva.

"Pán Jureňa sa nevedel zmieriť od svojho odchodu s tým, že nie je ministrom a od samého začiatku sa snažil podrývať kroky, ktoré som ja robila," povedala Kramplová. Z vlády v tomto volebnom období odišli už traja ministri, štvrtým bude minister životného prostredia Jaroslav Izák, ktorého výmenu požadoval premiér pre kontroverzné rozdeľovanie dotácií z Environmentálneho fondu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu